martes, 9 de abril de 2013

CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DEL MERCAT


La PAH  de SANT FELIU DE GUIXOLS   som persones.
Persones que en un moment donat vam necessitar un lloc per viure.
Amb l’ajuda de constructors, promotors i immobiliàries vam trobar l’habitatge que volíem.
Però necessitàvem diners, sols teníem la nostra feina i amb ella sola no en teníem prou. Per sort els mateixos que ens van oferir l’habitatge ens van posar en contacte amb l’entitat financera que ens podia deixar els diners per comprar-lo. En d’altres casos les mateixes entitats amb les que treballàvem de sempre, i en les que teníem dipositada la nostra confiança, ens van facilitar els diners que ens mancaven.
Tot era color de rosa, tot eren facilitats, somriures i encaixades de mans.
Fins el dia en que ens vam quedar sense feina i vam començar a tenir problemes per tornar els diners que ens havien deixat.
A les hores les facilitats, els somriures i les encaixades de mans van desaparèixer, en molts casos quan anàvem a parlar amb aquelles persones tant amables del banc ni tant sols en atenien.
 Vam saber que si no pagàvem no sols perdríem l’habitatge sino que també ens quedaria un deute per a tota la vida, per nosaltres i per a les persones que ens van voler ajudar avalant-nos, per que si no ho feien no ens deixaven els diners.  Gaire bé ens convertien a tots en delinqüents i no ho som. 
Ca d’un ho ha anat vivint com ha pogut:
- Uns han lliurat les claus i han marxat a altres conrades sense casa i amb un deute que potser mai podran liquidar.
- Uns altres han perdut la casa i han vist com el banc ha venut el que era el seu habitatge per una quarta part del deute que encara te pendent de pagar.
- Malauradament n’hi ha hagut que no han pogut més i s’han tret la vida.
- La resta sobreviu desitjant que no arribi el dia en que tinguem que deixar casa nostra per ordre de lleis injustes.
- I molts vivim amb la por de saber que si no paguem ens trobarem igual que els nostres companys.
Per això tots plegats lluitem per defensar el Dret a l’habitatge digne que proclama la Constitució
Som molts, cada cop més, i ens hem unit i ens donem suport, compartim informació, coneixements, i, per damunt de tot, fem pinya, conscients de que la unió fa la força. 
Som PERSONES decidides a lluitar pacíficament i amb els recursos que ens dona la Llei contra aquells que han permès aquesta situació, contra aquells que permeten que aquesta situació continuï i contra aquells que no volen que això canviï.
El poder econòmic no esta per damunt de les persones.
JUNTS PODEM

No hay comentarios:

Publicar un comentario